COVID / Corona revalidatie

Vanaf begin 2020 hebben we in Nederland te maken met de pandemie van het Coronavirus. Bij een besmetting kan u (ernstig) ziek worden en –eenmaal virusvrij-  nog lang klachten houden waardoor uw functioneren beperkt blijft. Onze fysiotherapeuten gespecialiseerd in COVID / corona revalidatie kunnen u hierbij hulp bieden.

Wanneer fysiotherapie bij revalidatie na COVID / Corona

Cliënten die na een besmetting met het coronavirus thuis in quarantaine zijn geweest of uit het ziekenhuis ( al of niet in van de intensive care) komen hebben te maken met veel (na)klachten. Voor onder andere het volgende kunt u bij onze COVID-fysiotherapeuten terecht:

  • Verminderde conditie, uithoudingsvermogen en kracht
  • Kortademigheid en benauwdheid
  • Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen
  • Pijn of stijfheid aan de gewrichten
  • Algeheel gevoel van vermoeidheid
  • Depressie of angstgevoelens
  • Posttraumatische stresssyndroom

Zo werkt fysiotherapie bij revalidatie na COVID / Corona

Bij de eerste afspraak wil de COVID-fysiotherapeut precies weten wat uw lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij of zij vaststellen of u gebaat bent bij COVID- fysiotherapie of daarnaast nog hulp van een andere (para-)medische specialist nodig heeft. Als duidelijk is dat COVID-fysiotherapie u kan helpen, gaat u samen op zoek naar de mogelijke oorzaken van uw klachten. De COVID-fysiotherapeut wil ook weten wat uw persoonlijke doelen zijn. Wat hoopt u met de behandeling te bereiken? Wat wilt u weer kunnen? De COVID-fysiotherapeut onderzoekt daarna het lichaamsdeel of de lichaamsdelen waar u last van heeft, en kijkt welke invloed uw klacht of aandoening heeft op uw houding en de manier waarop u beweegt.

Als de COVID-fysiotherapeut een analyse en hypothese heeft gemaakt, bespreekt hij of zij met u het behandelplan. Fysiotherapeutische behandeling past bij uw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Een afspraak maken

Herkent u zich in bovenstaande klachten? Maak een afspraak met één van onze COVID-fysiotherapeuten, Karin Dronk, Abbas Jafri, Martin de Raaij of Melvin Post door te bellen, mailen of het contactformulier in te vullen:

010 471 14 26 - fysiotherapie@pmcschiedam-vlaardingen.nl

Voor fysiotherapie bij COVID revalidatie is een schriftelijke verwijzing nodig van huisarts of specialist. Als u niet naar de praktijk kunt komen, kan de therapie aan huis gegeven worden.