Dry needling

U heeft overmatige spanning in de spieren, hierdoor wordt het bewegen bemoeilijkt en voelt u zich stijf. U heeft het gevoel dat er ‘knopen’ in de spieren zitten. De fysiotherapeut gespecialiseerd in dry needling kan uitkomst bieden.

Wanneer dry needling?

De kleine spiervezels zitten vast en verkrampt in elkaar. Dit werkt belemmerend voor de aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen. De spier raakt dan verzwakt. Andere spieren zullen bovendien de taak van de verzwakte spier over gaan nemen. Het risico hiervan is dat zij ook overbelast raken. Voor onder andere het volgende kunt u bij onze fysiotherapeuten gespecialiseerd in dry needling terecht:

  • Stijve spieren en gewrichten
  • Het gevoel minder kracht in een spier te hebben.
  • Het gevoel dat spieren ‘vast’ zitten
  • Klachten van de nek, schouder en arm
  • Klachten in de lage rug, heup, bil en been
  • Tintelingen in armen/benen, hoofdpijn, duizeligheid.

Zo werkt dry needling

Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut gespecialiseerd in dry needling precies weten wat uw lichamelijke klachten zijn. Zo kan zij vaststellen of u gebaat bent bij dry needling- fysiotherapie of daarnaast nog hulp van een andere (para-)medische specialist nodig heeft. Als duidelijk is dat dry needling- fysiotherapie u kan helpen, gaat u samen op zoek naar de mogelijke oorzaken van uw klachten. De fysiotherapeut wil ook weten wat uw persoonlijke doelen zijn. Wat hoopt u met de behandeling te bereiken? Wat wilt u weer kunnen? De fysiotherapeut onderzoekt daarna het lichaamsdeel of de lichaamsdelen waar u last van heeft, en kijkt welke invloed uw klacht of aandoening heeft op uw houding en de manier waarop u beweegt.

Als de fysiotherapeut een analyse en hypothese heeft gemaakt, bespreekt zij met u het behandelplan. Fysiotherapeutische behandeling past bij uw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken. Dry needling is een behandelmethode waarbij de dry needling- fysiotherapeut door middel van een speciale techniek uw x spieren ‘triggert’, zodat spierverhardingen en verkrampingen snel en langdurig ontspannen raken. Hiervoor gebruikt zij een speciale naald. Er wordt geen vloeistof ingespoten, vandaar de term ‘dry’.  De meeste patiënten voelen het inbrengen van de naald niet. Als de naald het triggerpoint raakt, voelt dit als een schokje. Daarna ontspant de spier zich echter direct.

Een afspraak maken

Herkent u zich in bovenstaande klachten? Maak een afspraak met onze fysiotherapeuten gespecialiseerd in dry needling, Iris van den Beukel of Astrid Rutten-Taal, door te bellen, mailen of het contactformulier in te vullen:

010 471 14 26 - fysiotherapie@pmcschiedam-vlaardingen.nl.

Voor Dry Needling is GEEN verwijzing nodig van huisarts of specialist. U kunt dus direct een afspraak maken. Als u niet naar de praktijk kunt komen, kan de therapie aan huis gegeven worden.