Gespecialiseerde fysiotherapie bij handklachten

De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, onszelf en elkaar te verzorgen, te sporten en te communiceren met de wereld om ons heen. Onze handen zijn een uniek onderdeel van onszelf. De hand is ook kwetsbaar en een klein letsel van uw hand of onderarm kan dan grote gevolgen hebben. Onze hand-fysiotherapeut kan u hierbij hulp bieden.

Wanneer hand- fysiotherapie?

Handen zitten zeer fijn en ingewikkeld in elkaar. Alle onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Als u uw handen niet of moeilijk kan gebruiken kan dit zeer beperkend zijn. Voor onder andere het volgende kunt u bij onze hand-fysiotherapeut terecht:

  • Stijfheid in uw pols en vingers
  • Pijn in uw vingers, hand, pols of onderarm
  • Bewegingsbeperking in uw vingers, hand, pols of onderarm
  • Zwelling, verkleuring en warmte in uw gewrichten
  • Tintelingen of een doof gevoel
  • Verminderd kracht
  • Revalidatie na een breuk van vingers, hand, pols of onderarm.

Zo werkt hand- fysiotherapie

Bij de eerste afspraak wil de hand- fysiotherapeut precies weten wat uw lichamelijke klachten zijn. Zo kan zij vaststellen of u gebaat bent bij hand- fysiotherapie of daarnaast nog hulp van een andere (para-)medische specialist nodig heeft. Als duidelijk is dat hand- fysiotherapie u kan helpen, gaat u samen op zoek naar de mogelijke oorzaken van uw klachten. De hand- fysiotherapeut wil ook weten wat uw persoonlijke doelen zijn. Wat hoopt u met de behandeling te bereiken? Wat wilt u weer kunnen? De hand -fysiotherapeut onderzoekt daarna het lichaamsdeel of de lichaamsdelen waar u last van heeft, en kijkt welke invloed uw klacht of aandoening heeft op uw houding en de manier waarop u beweegt.

Als de hand- fysiotherapeut een analyse en hypothese heeft gemaakt, bespreekt zij met u het behandelplan. Fysiotherapeutische behandeling past bij uw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Een afspraak maken

Herkent u zich in bovenstaande klachten? Maak een afspraak met onze hand en pols fysiotherapeut, Karin Dronk, door te bellen, mailen of het contactformulier in te vullen:

010 471 14 26 - fysiotherapie@pmcschiedam-vlaardingen.nl.

Voor gespecialiseerde fysiotherapie bij handklachten is GEEN verwijzing nodig van huisarts of specialist. U kunt dus direct een afspraak maken. Als u niet naar de praktijk kunt komen, kan de therapie aan huis gegeven worden.